Onze dirigent: Wim Lauryssen

foto Dirigent Wim Lauryssen

Op negenjarige leeftijd begon Wim zijn muzikale loopbaan aan de muziekschool van Turnhout. Daar kreeg hij de basis aangeleerd van het trombonespelen door Johan Mertens.

Tien jaar later had hij er nog steeds niet genoeg van en besloot hij om ook professioneel verder te gaan in de muziek. Aan het koninklijk muziekconservatorium van Antwerpen behaalde Wim zijn bachelor diploma onder leiding van Jan Smets. Om zich nog verder te vervolmaken verhuisde hij naar Amsterdam om daar een master studie te volgen onder de leiding van Ivan Meylemans, J├Ârgen van Rijen, Pierre Volders en Remco Dejaeger.

Na verschillende selectieproeven werd hij gesecteerd als trombonist bij de Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Luchtmacht.

Naast het actief musiceren deelt Wim als dirigent zijn enthousiasme en gedrevenheid met verschillende orkesten:
- Harmonie Verbroedering uit Sint-Lenaarts
- Jeugdharmonie 't Spetserke uit Houthalen
- Koninklijke Harmonie De Verenigde Vrienden uit Heusden.

Met Harmonie Verbroedering uit Sint-Lenaarts nam hij op 12 oktober 2014 eel aan de 4-jaarlijkse Provinciale Concertwedstrijd van de Provincie Antwerpen. met lovende woorden van de jury bestaande uit verschillende Belgische componisten werd bevestiging behaald in ERE-afdeling.