Onze dirigent: Jens Verboven

foto Dirigent Jens Verboven

Jens Verboven, geboren in 1994 en afkomstig uit Olen, leerde zijn eerste noten op trompet in de academie van Herentals. Op 15-jarige leeftijd besloot hij om naar het kunsthumaniora van Turnhout te gaan en sindsdien is Jens niet meer weg te denken uit de muziekwereld.

Bij Benny Wiame behaalde hij succesvol zijn bachelor diploma aan het Lemmens Instituut in Leuven en momenteel zit Jens in zijn laatste jaar master aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen bij Simon Van Hoecke.

Hij volgt ook een directiecursus bij Steven Verhaert en Jan Van Der Roost in Antwerpen en volgde in het verleden al enkele lessen directie bij Kevin Houben.

Jens is sinds november 2018 dirigent van ons orkest en ook daarnaast is hij een bezige bij. Zo is hij een veel gevraagd muzikant, dirigent en leraar in verschillende amateur verenigingen en semi-professionele orkesten in Belgiƫ en Nederland. Hij is vast lid van de koninklijke harmonie van Peer en geeft op verschillende plaatsen les. In november 2018 begon Jens met enkele medemuzikanten een nieuw koperkwintet genaamd PentaQ.

Daarnaast viel Jens ook al enkele keren in de prijzen. In 2017 behaalde hij een eerste prijs op de Lions Club competition als solist en werd hij Europees kampioen met Young Brassband Willebroek op het Europese brassbandkampioenschap in Oostende. In 2018 werd hij opnieuw Europees kampioen, ditmaal met de harmonie St. Michael uit Thorn in Brussel. Ook met de harmonie uit Peer wist hij in 2016 de eerste prijs te behalen op het Certamen in Valencia (Spanje) en op het Vlaams Open Harmoniekampioenschap 2019 behaalde hij ook met dit orkest een eerste prijs in Heist-op-den-berg.